AĞRI / MERKEZ - Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi

Güvenli İnternet Günü / Safer Internet Day / 6 Şubat 2024

e Twinning Proje Ekibimizin Güvenli İnternet Kullanımı ile İlgili Sanal Pano Çalışması

14-02-2024Güvenli İnternet Kullanımı

Online and Safe proje ekibimiz güvenli internet haftası sebebiyle Web2.0 araçlarını kullanarak sanal bir pano hazırladı. Okulumuzun Sanal Panosuna https://padlet.com/alp04aa/haberler-g-venli-nternet-g-n-safer-internet-day-6-ubat-2024-b4hdk1tvkm05upgv linkinden ulşabilirsiniz.

AMAÇ       Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi, e-güvenlik çalışmaları ile internet, akıllı tahta, bilgisayar ve cep telefonu kullanırken; öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin korunmasını amaç edinmiştir. İnternetin ve teknolojinin yaşamın önemli bir parçası olması sebebiyle, herkes, riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusunda bilinçlendirilmelidir. Politikamız; yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler için hazırlanmış olup, internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir.

SORUMLULUKLAR

•  E-güvenlik politikalarının gelişmesine katkıda bulunmak.
  • Olumlu öğrenme aşamasında mesleki gelişim için sorumluluk almak.
  • Teknolojiyi güvenli ve sorumlu kullanmak.
  • Zarar görülmesi durumunda tehlikeyi gözlemleyip ilgili birimlere iletmek.

OKUL WEB SİTESİ

• Erol Parlak Güzel Sanatlar Lisesi olarak web sitemizde okulumuzun adres, telefon, fax ve e-posta adres bilgileri vardır.
  • Sitemizde yayınlanan tüm içerikler okul müdürünün onayından geçtikten sonra bilgi işlem birimi tarafından siteye konulmaktadır.
  • Okul web sitesi için güvenlik önlemleri alınmıştır.
  • Öğrenci çalışmaları, velilerinin izinleriyle yayınlanmaktadır.

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI

• Paylaşılan tüm fotoğraf ve videolar okul politikasına uygun şekilde okul idaresinin izni ve onayı ile paylaşılmaktadır.
  • Öğrenci içerikli tüm paylaşımlarda velilerin izinleri alınmaktadır.
  • Veli izni yanında öğrencinin de izni olmadan fotoğrafı çekilip kullanılmamaktadır.

KULLANICILAR

• Öğrenciler tarafından hazırlanacak olan bir video, henüz hazırlanmadan önce bununla ilgili görev alan öğrenciler, öğretmenlerinden izin almalıdır.
  • Paylaşılan tüm öğrenci bazlı etkinliklerde, etkinlik öncesinde velilerin izni alınmalıdır. Video konferans, resmi ve onaylanmış siteler aracılığıyla yapılmalıdır.
  • Kullanıcılar, şahsi sosyal medya hesaplarında, okul öğrencileri ve çalışanlarının yer aldığı görselleri, okul tarafından onaylanmadan paylaşamazlar.

İÇERİK

• Video konferans yapılmadan önce diğer okullarla iletişim kurulmuş  olması gerekmektedir.
  • Okul öğrenci ve çalışanlarını ilgilendiren tüm içerik, ancak kontrol ve onay süreçlerinden geçtikten sonra paylaşıma açık hale gelecektir.

İNTERNETİN VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI

• İnternet; bilgiye ulaşmakta en önemli araçlardan biri haline gelmişken, bunu okuldaki müfredat ile ilişkilendirerek doğru bilgiye en güvenli şekilde öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi ulaştırabiliyoruz.
  • Tüm okulumuza ait bilişim cihazlarımızı kullanım politikamıza uygun şekilde, gerekli filtremeleri yaparak güvenli hale getirmiş durumdayız.
  • Tüm çalışanlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz etkili ve verimli çevrimiçi materyallerin kullanımı konusunda bilgilendirilmiştir.
  • E-güvenlik ve siber zorbalık konuları belli derslerimizin yıllık planlarına dahil edilmiş olup, bu konularda yıl içinde öğrencilere bilgi aktarımı devam etmektedir.
  • Çevrimiçi materyaller öğretme ve öğrenmenin önemli bir parçası olup müfredat içinde aktif olarak kullanılmaktadır.

E-GÜVENLİK EĞİTİMİ

• Öğrenciler için e-güvenlik müfredatı ilgili derslerin yıllık planlarına eklenerek öğrenciler bu konularda bilgilendirilir.
  • Öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çevrimiçi güvenliği geliştirmek için rehberlik servisi akran eğitimi uygulamaktadır.
  • Teknolojiyi olumlu kullananlar ödüllendirilecektir.
  • Çevrimiçi güvenlik politikası tüm çalışanlarımıza duyurulacaktır.

ÇEVRİMİÇİ OLAYLAR VE KORUMA

• Okulumuzun tüm birimleri çevrimiçi riskler konusunda bilgilendirilecektir. Eğitimler yapılıp içerikler açıklanacaktır.
  • Okulumuzda yasadışı içerik, güvenlik ihlali, siber zorbalık, kişisel bilgi güvenliği gibi konularda bilgilendirme çalışmaları yapılacaktır.
  • Okulumuzun tüm birimleri gizlilik ve güvenlik endişelerini ortadan kaldırmak için okul kurallarına uygun şekilde davranmaları hususunda bilgilendirilir.
  • Sorunların çözümünde çalışanlar (öğretmen, idareci, personel vb) veliler ve öğrenciler okul ile birlikte hareket etmelidir.

14-02-202414-02-202414-02-202414-02-202414-02-202414-02-202414-02-202414-02-202414-02-2024

Yayın: 14.02.2024 - Güncelleme: 14.02.2024 12:24 - Görüntülenme: 73